“KARABÜK’TE SAHİPSİZLİK VAR”

MHP Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut; Karabük’teki hizmetlerin sağlıksız bir şekilde ilerlediğini ve genel hizmetler noktasında sahipsizlik olduğunu söyledi.

GÜNCEL 19.06.2013 19:05:28 0
“KARABÜK’TE  SAHİPSİZLİK VAR”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, Karabük’teki hizmetlerin sağlıksız bir şekilde ilerlediğini ve genel hizmetler noktasında sahipsizlik olduğunu söyledi. Bu aksamaların Liyakatsiz kişilerin sendikalarına bakılarak göreve getirilenler yüzünden aksadığını ifade eden Akbulut; “Bu konuda görev yapanları uyarıyoruz sizler AKP’nin değil Türkiye Cumhuriyeti devletinin memurlarısınız. Sanmayın ki yaptıklarınız yanlarınıza kar kalacak. Yapılan her türlü uygunsuz kanunsuz işlemlerin hesabını er geç vereceksiniz” dedi. Parti Binasında basın toplantısı düzenleyen Akbulut; “Karabük’te yatırımlar çok sağlıksız bir şekilde ilerliyor. Emniyet Müdürlüğü İnşaatı, Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatı, Havuz adeta bir muammaya dönüştü zamanında bitirilen inşaat yok. Karabük’te genel hizmetler noktasında sahipsizlik var. Hastaneler Birliği mevcut kurulu bilgi işlem ağı yenilenerek dışarıdan gelen bir firmaya verildi. Sık sık hasta kabullerinde aksamalar oluyor, tedavi için hastanelere giden hemşerilerimiz gerekli hizmeti alamıyorlar. Ne hikmetse Bartın’dan gelen Bartın’dan firma getiriyor. Ereğli’den gelen Ereğli’den firma ve elaman getiriyor. Karabük bu manada sahipsiz. Liyakatsız kişiler bir yerlere getiriliyor, sendikalarına bakılarak memurlar terfi ettiriliyor ya da görev değişikliği yapılıyor. Dolayısıyla işinin ehli olmayan kişilerin idaresinde hizmetler aksıyor, zamanında yapılması gerekenler yapılamıyor. Bu konuda görev yapanları uyarıyoruz sizler AKP’nin değil Türkiye Cumhuriyeti devletinin memurlarısınız. Sanmayın ki yaptıklarınız yanlarınıza kar kalacak. Yapılan her türlü uygunsuz kanunsuz işlemlerin hesabını er geç vereceksiniz. Karabük’ü temsilen Mecliste bulunanlar ise ucuz siyaset peşinde. Her fırsatta katı parti taassubu ile halkın çıkarlarına değil siyasi emellerine hizmet ediyorlar. Köydes projeleri, köy yolları, köy kanalizasyonları hesapsız, plansız önceliklerine göre değil siyasi anlayışlara göre yapılıyor. Şimdi yeni bir moda başladı ödenek yok diyorlar. Hani IMF’ye olan borç bile ödenmişti. Ne oldu yoksa Karabük’e gelince mi ödenek yok. Bolkuş’ta yapılan HES projesi de bitirilemeyen yüklenici firmanın işi bıraktığı bir yatırım. Bu konuda uyarıyoruz bu konuda yetkililer yapılan ihtarlara kulak vermeli. Yaşanacak bir taşkında mevcut inşaat yapılarının yıkılması halinde nehir yatağını kapatarak su baskınlarına sebep verebilir.Regülatör inşaatının derivasyon aşamasında terk edilmiş ise bölgede taşkın yaşanabilir.Bu konuda muhataplar nezdinde gereken çalışmalar yapılmalı.Proje uygulamalarında ben istedim olacak anlayışı ile değil önceliği yeri ve zamanı uygun bir şekilde yapılmalı.
BELEDİYE HİZMETLERİ
AKP Belediyemizin hizmetleri ile ilgili zaman zaman bildiriler dağıtıyor. Öncelikle şunu ifade etmek durumundayım.Bu anlayış ya Allah’tan korkacak ya da kuldan utanacak. Karabük Belediyesinin hizmetleri Türkiye’deki belediyelere örnek gösteriliyor. Karabüklü hemşerilerimiz Belediyeciliğin neler yapabileceğini gördü. Bildiri dağıttıkları ilk gün bizde dağıtalım dedik.2004-2009 (AKP) 2009-2013 (MHP) bir mukayase yaptık.Hiç bir konuda AKP’li belediye MHP’li belediyenin yaptığı hizmetlerin yanına bile yaklaşamamış.Harcamalar özel harcamalarda Başkanın tasarrufunda bulunan harcamalarda sağa sola dağıtılan harcamalarda AKP’li belediye farklı önde, birde poster asma da AKP’li belediye fark atmış. Hizmet noktasında ise MHP dönemi bir çok konuda iki ye üçe katlamış AKP’li belediyeyi. Her iki dönemde Karabük’e yapılan hizmetleri Karabük halkı biliyor detaylara girmemize gerek yok. Ama ne yapsınlar çaresizler, temel siyasi anlayışlarından yine vazgeçmiyorlar. Yani yalan inkar istismar politikalarını yerelde de sergiliyorlar. Hatta ilk dağıttıkları bildirilerde “düşünün bir de yerel iktidar olursak ne olurdu” sözünü yazmışlardı. Şimdi ondan vazgeçmişler. Çünkü 2004-2009 yıllarında belediyenin yönetiminde olduklarını ve yapmış olduklarını hatırladılar. Belediyecilik konusunda ve bir çok konuda okul güçlendirme inşaatlarında, KÖYDES projelerinde, bir çok konuda çok şeyler söyleyeceğiz. Ama yalan istismar inkar olmayacak. Gerçekleri Karabük halkı adına tek tek ifade edeceğiz. Yeri geldiğinde meraya yapılan villalardan yeri geldiğinde adaletsiz uygulamalardan yeri geldiğinde olumsuz uygunsuz yapılan işlerden bahsedeceğiz.Tekrar ediyorum gerçekleri söyleyeceğiz.Biz konuşacağız susacaklar.Konuştukça batacaklar.Kısacası hiçbir konuda Güneş balçıkla sıvanmaz.Yapılan hizmetler takdirini alır.Yapılamayanlar da dile gelir. Net bir şey var ki MHP Karabük’e yerel ve genel yönetimlerde mührünü vuracak dolayısıyla Halka hizmet hakka hizmet anlayışı Karabük’ün inşasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °